Het leven is een leerproces. Je bent nooit uitgeleerd. Het leven is geen rechte lijn, er zullen altijd pieken en dalen zijn,

Vele valkuilen of beren op de weg kom je tegen.  Wat doe je daarmee, ladder neerzetten en langzaam daar weer uitkomen. Wat heeft het met je gedaan, wat heb je ervan geleerd en hoe probeer je dit te voorkomen, Zelf ben ik al vele malen in een valkuil gevallen, maar dat heeft mij wel gevormd naar hoe ik nu ben, weerbarstiger, zelfverzekerder en daadkrachtiger. Maar ook elke valkuil is anders, al lijken deze wel veel op elkaar. Soms ben ik een ezel die zich weer aan dezelfde steen heeft gestoten.

Dan denk ik,” vandaag heb ik zin in een kopje gezelligheid, een lepeltje liefde, twee klontjes vriendschap en een wolkje geluk. 

Deze tekst is mijn positieve instelling, Je komt er wel met vallen en opstaan, maakt je sterker. Ik moet niet meer, maar ik mag. Ik ben wie ik ben, soms sterker soms gezonder dan andere tijden, dat mag.